Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut voorkomt en verhelpt sportblessures. Zowel bij amateursporters als professionele sporters. Wanneer u door pijn wordt belemmerd om uw sport uit te oefenen, kunt u een afspraak maken bij een van de sportfysiotherapeuten van Fysiotherapie Zwaansvliet.

Analyse

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en hoe blessures ontstaan. Samen met u stelt hij een behandelplan en revalidatieschema op, zodat u snel weer op het oorspronkelijke niveau kunt sporten. De sportfysiotherapeut bestudeert uw motoriek en analyseert de blessure. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn belangrijke graadmeters bij de behandeling.

Behandeling

De sportfysiotherapeut kiest uit verschillende behandelmogelijkheden. Mocht dit het herstel bevorderen, dan kan hij met u in de trainingszaal van Fysiotherapie Zwaansvliet een oefenprogramma doorlopen. Soms kan het gebruik van braces of speciale tapemethodes extra ondersteuning bieden bij het herstel. De sportfysiotherapeut doet er alles aan om u zo snel mogelijk weer pijnvrij te laten sporten. Wanneer er overleg over een aangepast trainingsschema nodig is, kan de sportfysiotherapeut contact opnemen met uw coach en/of trainer.

Heeft u sportgerelateerde lichamelijke klachten? Maak een afspraak bij Marloes, Joosje, Frank of Sannah.

Kijk op nvfs.kngf.nl voor meer informatie over sportfysiotherapie.