CORONA-VIRUS

update: 3 mei 2020

Wellicht heeft het nieuws u de laatste dagen al bereikt: we hebben groen licht van het RIVM en het ministerie van VWS om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer uit te breiden.

Hier zijn wij uiteraard erg blij mee omdat we hiermee weer, met u, kunnen werken aan uw klachten.

Echter betekent deze verruiming niet dat we iedereen weer gaan behandelen in de praktijk. Daar waar zorg op afstand (via telefonisch consult of videobellen) mogelijk is zullen we op deze manier zorg blijven bieden. Uw fysiotherapeut bepaalt of en hoe de behandeling kan gaan plaatsvinden. 

Zoals ook in alle berichtgeving wordt aangegeven gaan we veilig en verantwoord op schalen, met gepaste voorzorgsmaatregelen voor zorgverleners en patiënten, om besmettingsrisico’s te beperken.

Inmiddels zijn de praktijk én Medisch Centrum Zwaansvliet ingericht op meer bezoekers. Dit met inachtneming van de corona-maatregelen. Zie verder op deze pagina voor meer informatie.

AFSPRAAK MAKEN

Wilt u afspreken dat kan dat uitsluitend per telefoon of e-mail. De balie is gesloten! Of een behandeling op dit moment in de praktijk nodig is wordt zorgvuldig afgewogen.

Verder zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen in de praktijk waar u rekening mee moet houden:

 • Mocht u corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben (verkoudheid, niezen, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts, reuk/smaakverlies), neem dan contact met ons op voor overleg en/of een andere vorm van afspraak. Ook als een van uw familieleden klachten of een bevestigde corona-infectie heeft, vragen wij u niet te komen zonder overleg vooraf.
 • Kom alleen naar uw afspraak, zonder partner of kinderen. 
 • Breng uw eigen (bad)handdoek en/of hoeslaken mee!
 • In de wachtkamer zullen nog maar 3 stoelen staan met ruim 1,5 meter afstand ertussen. Gelieve afstand tot een eventuele andere patiënt in de wachtkamer te bewaren.  Ook bij het binnen- en buitengaan van de wachtkamer de 1,5 meter aanhouden.
 • Volg de routing in het centrum.
 • Indien u moet niezen of hoesten, graag dit in een tissue of uw elleboog te doen.
 • Wij vragen u thuis naar het toilet te gaan, de toiletten in het medisch centrum zijn gesloten en uitsluitend in uiterste nood kunt u gebruik maken van een toilet.
 • Afspraken aan de balie maken kan niet. Indien u een afspraak wilt maken, verzetten of afzeggen kunt u bellen, 020-6440070 of e-mailen: info@fysiotherapiezwaansvliet.nl
 • Er is geen medische fitness tot minimaal 20 mei 2020

TELEFONISCH CONTACT OF VIDEO-CONTACT:

Kunt of wilt u niet naar de praktijk komen dan bestaat er de mogelijkheid om u toch te kunnen begeleiden bij uw herstel. In dat geval kunnen we een telefonisch-consult of een video-consult houden. Dit kan alleen op afspraak. U dient hiervoor te bellen om een afspraak te maken.

Bovengenoemde behandelvormen worden door de verzekering vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

BEZOEK AAN ONZE PRAKTIJK:

U kunt onze praktijk, en de overige zorgverleners in Medisch Centrum Zwaansvliet, uitsluitend bezoeken als u een afspraak heeft! Alleen de apotheek is open voor mensen zonder afspraak (wel met screening!)

Indien u een van onderstaande klachten heeft verzoeken wij u onze praktijk en het Medisch Centrum NIET te bezoeken. Graag telefonisch contact opnemen met de fysiotherapeut, de huisarts of de zorgverlener waar u onder behandeling bent voor verdere informatie.
De klachten zijn:

 • hoesten, niezen en/of keelpijn. Ook lichte of langer bestaande klachten vallen hieronder.
 • koorts
 • recent in een risicogebied bent geweest of direct in contact met een (aangetoonde) Corona-patiënt.

Voordat u het Medisch Centrum mag betreden wordt er een screening uitgevoerd. Waarbij ook uw temperatuur wordt opgenomen. Wij verzoeken u hier aan mee te werken en wanneer u verzocht wordt het pand te verlaten dan graag hier gehoor aan geven! Dit in verband met uw én onze gezondheid.

Met vriendelijke groet,
Medewerkers van Fysiotherapie Zwaansvliet