Herstelzorg na COVID-19

Half maart 2020 trof Nederland een van de grootste gebeurtenissen van de laatste decennia. Het COVID-19 (corona) virus legde Nederland lam en vele mensen werden getroffen door deze zware ziekte.

De overheid en zorgverleners zijn hard aan het werk om het herstel en begeleiding van deze patiënten zo goed mogelijk te organiseren. 

COVID-19

Het COVID-19 virus is een, de naam zegt het al, virus dat de longen aantast. Veel mensen met COVID-19 zijn kortademig en kunnen zich niet of nauwelijks inspannen. Wanneer de zuurstofopname in gevaar komt kan extra zuurstof nodig zijn. Dit betekent vaak dat mensen in het ziekenhuis worden opgenomen. Een deel van deze mensen komt uiteindelijk op de Intensive Care te liggen.

Mensen die besmet zijn (geweest) met het COVID-19-virus lopen ernstige schade aan de longen en de longcapaciteit op. Dit vereist een veelal een lange revalidatie.

Beweegprogramma

Binnen Fysiotherapie Zwaansvliet zijn onze longtherapeuten, Joyce en Sannah, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met longklachten, waaronder dus ook COVID-19.

Sannah van Uden is geregistreerd COVID-19 therapeut (chronischzorgnet)
Joyce Buitenhuis is geregistreerd REACH-therapeut (projectreach)

Zij begeleiden mensen die COVID-19 hebben gehad bij het zo goed mogelijk opbouwen van de fysieke mogelijkheden.

Dit programma is op de persoon gericht, omdat iedereen andere training en begeleiding nodig heeft. Veelal gaat de begeleiding in samenwerking met het arts in het ziekenhuis of de huisarts.

Fysiotherapie Zwaansvliet is aangesloten bij REACH, een multidisciplinaire samenwerking op het gebied van patiënten die op de Intensive Care hebben gelegen.

Geschikt voor u?

Wanneer u meer informatie wilt over dit beweegprogramma dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Zwaansvliet zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

U kunt ons bereiken via telefoonnummer: 020-6440070 of via e-mail: info@fysiotherapiezwaansvliet.nl