Vergoeding

Fysiotherapie Zwaansvliet heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. In hoeverre uw behandeling wordt vergoed, is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waarvoor u bent verzekerd. Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste polisinformatie. Aan de hand van uw BSN kunnen wij inzien wat de maximale vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie is. Wij hebben alleen geen inzicht in uw verbruik uit het aanvullend pakket. Bent u dit jaar al behandeld door een fysiotherapeut of weet u niet precies hoeveel fysiotherapiebehandelingen u nog vergoed krijgt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. U bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van uw polisinformatie. Fysiotherapie Zwaansvliet neemt daar geen verantwoordelijkheid voor.

 

FYSIOTHERAPIE EN DE ZORGVERZEKERAAR

U kunt op twee manieren verzekerd zijn:
1. U heeft alleen een basisverzekering afgesloten.
2. U heeft naast uw basisverzekering, ook een aanvullende verzekering afgesloten.

De basisverzekering
In de basisverzekering is opgenomen:
-Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar met niet-chronische aandoeningen: max. 9-18 behandelingen.
-Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar met een chronische aandoening*: volledige dekking.
-Fysiotherapie vanaf 18 jaar bij een chronische aandoening*, vanaf de 21ste behandeling volledige dekking.
*) een chronische aandoening is een aandoening die voorkomt op de lijst ‘chronische indicaties’.

Als u lijdt aan chronische klachten, betekent dit niet automatisch dat u ook in aanmerking komt voor volledige vergoeding. Vraag dit goed na bij uw huisarts, specialist of fysiotherapeut.

Eigen risico
Per 1 januari 2017 heeft elke verzekerde een eigen risico van € 385,-. Het verplicht eigen risico is het maximale bedrag dat u per jaar zelf moet betalen wanneer u medische kosten maakt die binnen de basisverzekering vallen. Bij slechts een beperkt aantal indicaties komt vergoeding voor fysiotherapie uit het basispakket in aanmerking. In veel gevallen zal het eigen risico dus niet worden aangesproken voor de vergoeding van fysiotherapie.

De aanvullende verzekering
Iedereen is vrij om wel of geen aanvullende verzekering af te sluiten. Elke zorgverzekeraar biedt verschillende pakketten aan. Elk pakket heeft z’n eigen voorwaarden en vergoedingen. Het aantal fysiotherapiebehandelingen dat wordt vergoed, verschilt per zorgverzekeraar en hangt af van het soort pakket. Fysiotherapie Zwaansvliet heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Bent u aanvullend verzekerd en vergoedt uw polis fysiotherapie? Dan worden uw behandelingen door de zorgverzekeraar betaald.

Elk jaar kunt u van zorgverzekeraar en aanvullende verzekering wisselen. Wij raden u aan om goed te kijken naar de inhoud van de verschillende pakketten en uw behoefte voor fysiotherapeutische zorg. Heeft u hierbij hulp nodig? Wij adviseren u graag.

Tarieven

TARIEVEN FYSIOTHERAPIE ZWAANSVLIET 2024*

Zitting fysiotherapie € 45,00
Zitting fysiotherapie aan huis € 66,25
Zitting manuele therapie € 55,50
Zitting manuele therapie aan huis € 79,00
Screening € 18,50
Intake en onderzoek na screening € 63,50
Intake en onderzoek na screening aan huis € 71,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 58,25
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis € 79,50
Eenmalig fysiotherapeutisch consult € 75,25
Telefonische zitting € 45,00
Shockwavetherapie per sessie € 55,00
Echografisch onderzoek € 55,00

*Dit zijn de standaard tarieven die gelden wanneer u de behandeling niet vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Wanneer u de behandeling wel vergoed krijgt, passen wij de tarieven aan die van uw zorgverzekeraar aan. U ontvangt van ons dus geen aanvullende nota wanneer uw zorgverzekeraar de declaratie wel vergoedt, maar tegen een lager tarief.

 

Betaling

Wij declareren rechtstreeks bij de zorgverzekeraars. Zolang uw aansprakelijkheid voor fysiotherapie gedekt is door uw zorgverzekeraar, ontvangt u dus geen factuur. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent, of geen recht meer heeft op een vergoeding vanuit de zorgverzekering, dan ontvangt u zelf aan het einde van de maand de nota van uw behandelingen. De facturatie van particuliere nota’s hebben wij uitbesteed aan Infomedics.

Infomedics
Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is daarom ISO27001-gecertificeerd, net als de dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw factuur te kunnen maken en versturen.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Infomedics? Kijk dan op infomedics.nl  of vraag naar de informatiefolder van Infomedics bij uw fysiotherapeut of de balie van Fysiotherapie Zwaansvliet.